Personeelstekort in de zorg loopt op

De komende jaren wordt het perstoneeltekort in de zorg zichtbaar. Volgens Minister Hugo de Jonge zullen er ruim 100.000 mensen bij moeten om het werk te blijven te doen. Uit onderzoek blijkt dat er veel tekorten zullen zijn in verschillende zorgsectoren. Dat betekend dat het gaat dringen in de gehele zorgsector. We zullen mensen moeten blijven interesseren om in de zorg te werken. Het is alle hens aan dek en oude manieren van personeel werven werken niet altijd meer. Het zorgbanencafe is vanuit deze gedachte ontstaan, om een laagdrempelige en toegankelijke manier te faciliteren waarbij geïnteresseerden en zorgorganisaties elkaar kunnen vinden onder het genot van een kop koffie. Direct contact en in de maatschappij zichtbaar zijn. Mensen laten zien wat er mogelijk is in de zorg.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.